Turism

PRINCIPALELE ATRACȚII TURISTICE, CULTURALE, AGREMENT ȘI TRATAMENT

Nou!!! Pliantul turistic al comunei Cacica 2024

View the embedded image gallery online at:
http://www.comuna-cacica.ro/index.php/en/turism#sigProId6937baf8be

Salina Cacica

Descoperirile arheologice au atestat ca aici există una din cele mai vechi exploatări de sare recristalizată din saramura din Europa. În anul 1791 , sub conducerea tehnicianului austriac Paul Hoffman încep lucrările la puțul de extracție Ferdinand și are loc deschiderea minei pe cele 3 orizonturi de exploatare. Până în anul 1918, Salina Cacica s-a aflat în administrație imperială , după care a trecut în administrarea statului român. În prezent , saramura se obține prin dizolvarea cinetică a sării din zăcământ și este transportată la circa 4.5 km., la instalația de recristalizare din incinta Pârteștii de Jos , care a fost modernizată și adusă la standarde europene în anul 2000.

Calitatea produselor din sare și valoarea istorică a Salinei Cacica sunt cunoscute pe întreg mapamondul.

View the embedded image gallery online at:
http://www.comuna-cacica.ro/index.php/en/turism#sigProIda85e00e8b8

Sanctuarul Marian Adormirea Maicii Domnului, Grota  Lourdes, Piațeta Ioan Paul al II-lea

Biserica romano-catolică din Cacica a fost construită în anul 1904 de către comunitatea poloneză din localitate. În anul 2000 , recunoscând importanța pelerinajelor mariane de la această biserică, Papa Ioan Paul al II-lea a acordat acestei biserici titlul de Basilica Minor.

View the embedded image gallery online at:
http://www.comuna-cacica.ro/index.php/en/turism#sigProIdb72063e623

Biserica de lemn   Sfinții Voievozi” din Pârteștii de Sus

Biserica de lemn cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril din Pârteștii de Sus a fost construită în anul 1779. Ansamblul bisericii de lemn „Sfinții Voievozi” din Pârteștii de Sus a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din județul Suceava din anul 2004 și este format din doua obiective : Biserica de lemn „Sfinții Voievozi” datând din 1779 și Clopotnița – datând din 1861.

View the embedded image gallery online at:
http://www.comuna-cacica.ro/index.php/en/turism#sigProId8dcb0e6125

Ștrandurile cu apă sărată

View the embedded image gallery online at:
http://www.comuna-cacica.ro/index.php/en/turism#sigProId58dae094dd

OBIECTIVE DE TRATAMENT ȘI AGREMENT:

Complex Agrement Mărțișorul

View the embedded image gallery online at:
http://www.comuna-cacica.ro/index.php/en/turism#sigProId9426b78a98

Complex turistic Casa Naționalităților

View the embedded image gallery online at:
http://www.comuna-cacica.ro/index.php/en/turism#sigProId8cd69dba4a

Ecobiblioteca – Punct de informare turistică

În vara anului 2010 Consiliul Român pentru Clădiri Verzi și Biblionet au organizat împreună un concurs, ce propune îmbunătățirea accesului la tehnologia informației și renovarea sustenabilă a unei biblioteci existente, tipică pentru o comunitate română de mici dimensiuni .Proiectul se numește EcoBiblioteca. Biblioteca publica locală din Cacica , județul Suceava, a câștigat concursul pentru intervenția "verde".

View the embedded image gallery online at:
http://www.comuna-cacica.ro/index.php/en/turism#sigProId333b1b1903

Acest proiect a fost finalizat și inaugurat în data de 31.05.2018 cu ajutorul Asociației Romania Green Building Council și al Primăriei Cacica. Începând cu anul 2018 , aceasta a găzduit diverse activități , printre care și școala de vară „Cacica: Oameni și Sare” , organizată de Centrul de Cercetare și Resurse în Turism (CERC Turism) al Facultății de Științe Economice și Administrație Publică din cadrul USV 

Dom Polski- Solonețul Nou

View the embedded image gallery online at:
http://www.comuna-cacica.ro/index.php/en/turism#sigProId28d30aeeb4

 

PEISAJUL ȘI MICROCLIMATUL LOCALITĂȚII

View the embedded image gallery online at:
http://www.comuna-cacica.ro/index.php/en/turism#sigProId688ff5d898

Traseele turistice montane

Turismul de drumeție în Cacica.

În oferta turistică a stațiunii Cacica, turismul de drumeție, ocupă un loc important, motiv pentru care au fost proiectate și marcate o serie de itinerarii, care au drept scop conturarea unor trasee de tip circuit, dar și de conexare cu destinații turistice aflate în apropiere, respectiv Mănăstirea Humorului și Gura Humorului, sau aflate la distanțe mai mari – Sucevița, Putna etc.

Caracterizarea care urmează are în vedere doar segmentele de trasee care deservesc stațiunea turistică Cacica. Punctul de plecare în calcularea timpilor și distanțelor este Basilica Minor. Pentru destinațiile enumerate anterior sau altele, care pot fi accesate utilizând infrastructura de drumeție din Obcina Mare, se recomandă a se avea în vedere distanțele și duratele de timp integrale.

Traseul „Mănăstirea Humorului‟.

Marcaj: triunghi galben, are o lungime de cca 6,5 km, până La Monument. Durata de parcurgere este de cca 2 h pe urcare sau cca 1h 30´ la coborâre. Traseul poate fi continuat către Mănăstirea Humorului (cca 1 h 15´) sau poate fi utilizat pentru trasee de circuit cu întoarcerea la Cacica pe una dintre variantele disponibile – marcaj triunghi roșu sau triunghi albastru.

Traseu turistic „Cetatea de piatra‟

Marcaj: triunghi albastru, are o lungime de cca 7 km, până în culmea Obcinei Cacica (marcaj banda albastra), pe care o intersectează cam la jumătatea distanței dintre vârful omonim și punctul La Monument. Este un traseu care facilitează conexiunea cu stațiunea Gura Humorului, la care se ajunge, urmând spre stânga (sud) poteca marcată cu banda albastră. Aflat cam la jumătatea drumului, punctul Cetatea de piatră, reprezintă un martor de eroziune petrografic grezos, care oferă posibilitatea de belvedere către stațiunea Cacica și Podișul Sucevei. La baza acestuia sunt numeroase blocuri rezultate prin dezagregare.

Traseul turistic „Conțoaia‟

Marcaj: punct roșu. Traseul este un circuit cu lungimea de cca 8 km, care are drept obiectiv, vârful Conțoia, 662 m., de unde exista posibilitatea unei belvederi către Cacica și Podișul Sucevei. Durata parcurgerii este de cca 2h 30´ - 3h. Din acest traseu, cu abatere către sud, din apropierea pensiunii Vatra Boiereasca, în cca 15 minute se poate ajunge la Burcut – izvor de ape minerala, amenajat.

Traseul „Poarta liniei‟

Marcaj: triunghi roșu. Traseul are o lungime de cca 5.5 km, necesita cca 1h 30´ - 2h, pentru parcurgerea sa. Itinerariul ajunge în culmea Obcinei Cacica în punctul La crucea de fier, marcaj bandă galbenă, de unde se poate ajunge prin deplasarea către dreapta, în localitatea Solonețul Nou, în cca 1h, iar spre stânga, către sud, către traseul principal marcat cu banda albastra, de unde putem accesa localitățile Pleșa, Mănăstirea Humorului, Gura Humorului. Traseul permite reîntoarcerea în circuit, la Cacica, utilizând itinerariile marcate cu triunghi galben sau triunghi albastru.

View the embedded image gallery online at:
http://www.comuna-cacica.ro/index.php/en/turism#sigProIdbe7e1dea8e

Mini rezervația Papucul  Doamnei”

Una dintre cele mai frumoase și mai rare flori este fără îndoială Cypripedium calceolus, cunoscută sub numele  de „ Papucul  Doamnei”, din familia orhideelor. Este mai puțin cunoscut faptul ca această plantă rară se găsește și la Cacica în arealul numit „ Livada Salinei”.

View the embedded image gallery online at:
http://www.comuna-cacica.ro/index.php/en/turism#sigProId1f2514d98b

Burcut – izvor de apă minerală

View the embedded image gallery online at:
http://www.comuna-cacica.ro/index.php/en/turism#sigProIdad80df438e

Tezaurul  monetar de la Cacica

În zilele de 2 și 3 august 2014, cetățeanul Paul Croitoriu din Cacica  a descoperit cel mai mare tezaur monetar geto-dacic, format dintr-un număr de 485 de monede și fragmente monetare din argint. Monedele din componența tezaurului sunt imitații din argint după tetradrahmele macedoneene, fiind emise în intervalul secolelor III-II î. Hr. , de către Filip II și Alexandru cel Mare, acestea întinzându-se din zona centrală și est europeană, până în Balcani.

View the embedded image gallery online at:
http://www.comuna-cacica.ro/index.php/en/turism#sigProId1ae0f6fde3

 

OSPITALITATEA  LOCUITORILOR

 Unde te cazezi? 

În ultimi ani dezvoltarea turismului la Cacica a fost foarte dinamica astfel ca au aparut numeroase unităţi de cazare.

Lista actualizată structuri cazare 2024

Dintre acestea amintim:

Complexul Turistic Casa Nationalitatilor

Cacica, nr. 953 - Pensiune turistica 3 margarete

Hotel Casa Domnească

Cacica, nr. 1003B - Hotel 3 stele

Hostelul Mărţisorul

Pârteştii de Sus, nr. 216 Hostel 3 stele

Sat de vacanță Mărțișorul

Cacica, nr. 965 C - Sat de vacanta

Pensiunea Cristiana

Cacica nr. 624 D - Pensiune agroturistica 3 margarete

Pensiunea Obcina Mare

Partestii de Sus , nr. 111A - Pensiune agroturistica 3 margarete

Pensiunea Narcisa

Cacica, nr. 712 Pensiune agroturistica 3 margarete

Pensiunea Mădălina

Cacica nr. 792 A Pensiune agroturistica 3 margarete

Casa străbunicului

Partestii de Sus , nr. 259, Pensiune turistica 3 margarete, Camere de inchiriat 3 stele 

Bucovina de poveste

Cacica, nr. 1003C Pensiune turistica 4 margarete

Vatra Boierească

Cacica, nr. 926 A - Pensiune agroturistica 3 margarete

Casa Rita

Cacica ,nr. 994 A - Camere de inchiriat 2 stele